Tesco Akciós Újság Várpalota

Húsvéti Sonka Felhasználása

apple-id-telefonszám-megváltoztatása

Ha már látjuk, hogy a sonka a korábbiaknál is jobban szétesett, öntsük fel annyi húslevessel és fehérborral, hogy ellepje a sonkát. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk tovább. Mivel a sonkát már főtt állapotában kezdjük el még tovább főzni, az egész folyamat nem tart túl sokáig. Leszűrjük, kihűtjük, a leszűrt pecsenyelével ugyanígy teszünk. Amikor valamennyi összetevő kihűlt, a zsír elvált a pecsenyelétől, a sonkát szálaira szedve újra lábosba tesszük, majd folyamatosan kevergetve annyi pecsenyelevet és zsírt adunk hozzá, amennyit "felvesz". Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Vegyük le a tűzről, hűtsük le, befőttesüvegben vagy cserépedényben hosszan eláll. Elérkeztünk a legkedvesebb részhez, a kalácsok újrahasznosításához. Az édességek varázslása a leghálásabb feladat minden anyuka számára, tuti siker a gyerekek körében, ha a kissé szikkadt kalácsokat például kalácspudinggá alakítjuk át. Kalácspuding karamellizált eperrel Hozzávalók (2-4 főre): 8 vastagabb szelet kalács 2 nagy tojás 2 púpos ek.

  1. Húsvéti sonka - így lesz szaftos és omlós a főzés után | Street Kitchen

Húsvéti sonka - így lesz szaftos és omlós a főzés után | Street Kitchen

Elnézést, amiért ez ennyire egyszerű. Azért osztom meg, mert hátha valakinek nem jut eszébe a húsvéti sonka maradék ily módon történő felhasználása. Igazi gyerek csemege, egyébként. A tésztavizet tesszük fel elsőként forralni. Ezután a sonka mennyiségétől függően 1, vagy 2 fej vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát felaprítunk. Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát – nem sózzuk, mert a sonka elég sós. Eközben kockára, vagy apró falatokra szeljük a húsvéti sonkát. Az üveges vöröshagymához adjuk a fokhagymát, egyet-kettőt keverünk rajta, és megy bele a sonka. Felaprított pár levél medvehagymát is tegyünk hozzá. Elkeverjük és lefedjük. Ekkorra a víz már elvileg forr, a tetszés szerinti száraztésztát beletesszük és előírás szerinti ideig főzzük. Mire elkészül, a sonka "szósz" is kész, a hagyma szinte eltűnik benne. Tálaláskor összekeverjük a sonkát a tésztával, tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk. Igazi "ovis kaja".

Pršut (Horvátország-Isztria) [ szerkesztés] A neve is hasonlít olasz sonkáéhoz, a technika és a recept is, mely alapján előállítják. [ forrás? ] Sonkák marhából, borjúból, baromfiból [ szerkesztés] Bresaola a sózott, szárított marhasonka (Olaszország) A zsidó konyhában is található libából, pulykából és marhából készült sonka. Az olasz bresaolát is ide lehet sorolni, mely marhából készítik. Pulykából (mell és comb) a világ minden táján készítenek sonkát. Sonkás receptek [ szerkesztés] A sonkaféléket nagyon sok receptben használják hidegen és melegen egyaránt. Melegen leginkább sonkás kockában, illetve különféle pizzaféléknél és olasz tésztaételekben használják fel. Rakott ételekhez is felhasználható. Az olasz konyha főleg az előételek (antipasti) területén használ sonkaféléket. A magyar konyhában töltött tojásokat és különféle majonézes salátákat is gazdagít a sonkaválaszték, illetve szendvicshez is felhasználható. Jegyzetek [ szerkesztés] További információk [ szerkesztés] "Sonkás" linkgyűjtemény (magyar) A "Sonkás" (magyar Sonkás receptek Sonkakészítés, sonkás receptek (magyar) Körbetekert grissini (magyar) Pármai sonka dinnyével és zöldcitrommal (magyar)

  1. Gyors tésztaétel maradék húsvéti sonkából | Éva magazin
  2. Zetor 3011 állás, munka - Jófogás Állás
  3. Magazyn fafnira kruki
  4. Húsvéti sonka felhasználása 2021
  5. Húsvéti sonka felhasználása lista

Aki nem szereti a nagyon krémes állagot, annak javaslom, hogy csak apróra darabolja a tojást és a hagymát, így rághatóbb kencét érhet el. Ha még mindig marad tojás a hűtőben, amit már kifőztünk, de már semmi kedvünk magában megenni, akkor jöhet a tojássaláta. Egyszerű összedobni és remek, egészséges vacsora válhat belőle. Vitaminos tojássaláta • 3 db hónapos retek • 2 szál újhagyma • 2 paradicsom • egy vastagabb szelet sonka • 3-4 főtt tojás • egy csomag salátamix • fél citrom leve • 3 ek. olívaolaj • 1 kk. mustár • 1 csemege uborka • 1 kiskanálnyi kapribogyó • 1 csokor petrezselyem • só, bors A zöldségeket tisztítás után a következőképpen vágd fel: a retket vékony karikára reszeld le, az újhagymát vágd fel kisebb karikákra, a paradicsomot és a főtt tojást cikkekre, a sonkát csíkokra és egy öblös tálban keverd össze a salátamixszel. Az öntethez aprítsd fel az uborkát és a kapribogyót, keverd össze egy kiskanál mustárral, csepegtesd rá a citrom levét, és locsold rá az olívaolajat. Ízesítheted egy kiskanál porcukorral, majd öntsd a salátára.

A sonka a húsvéti asztal sztárja lehet, de csak akkor, ha jól van elkészítve. Mutatjuk, hogyan lesz szaftos és omlós főtt sonkátok. A húsvéti sonka főzése egyszerűnek tűnhet, de a tökéletes végeredmény az apró részleteken múlik. Először is, ha nagyon sós sonkával van dolgunk, akkor érdemes néhány órára hideg vízbe áztatni, ettől puhább is lesz, mert veszít a sótartalmából. A sonkát ezután bepattintjuk egy méretes fazékba, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és teszünk még hozzá 4-5 gerezd fokhagymát, 1 vöröshagymát, 1 sárgarépát, 10-15 szem borsot és 4-5 babérlevelet. Felforraljuk, lehabozzuk, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve főzzük, mérettől függően 1, 5-2 órát. Mi most füstölt sertéscombsonkát használunk, de ízlés szerint választhattok lapockát vagy tarját is. Sőt, füstölt szárnyashúsból is készülhet a húsvéti sonka, ennek rövidebb főzési idő is elég, úgy 1-1, 5 óra. A főzési idő végén egy késsel vagy hústűvel teszteljük, hogy elég puha-e már a sonka. Ha a főzőlében hagyjuk kihűlni, még szaftosabb lesz a végeredmény.

Jamon de Trevelez A spanyolországi Trevelezben füstölt sonka, amelyet 1200 méterrel a tenger szintje felett füstölnek. A legédesebb sonkák közé tartozik, mivel kevés só kell a kiszárításhoz és a tartósításhoz, ami az uralkodó északi szélnek köszönhető A sonka olyan állat combjának vagy farának húsa, amelyet levágásra nevelnek, de gyakran csak a disznó lábából származó húst nevezik így. Fogyasztható sóval tartósítás után, pácolva és sütve is, de nagyon sok helyen különbözőképpen megfüstölik. A nem füstölt sonkák közé tartozik az olasz prosciutto (híres képviselője a pármai sonka), a spanyol jamón serrano és jamón ibérico. A füstölt sonkák közé tartozik az angol yorki sonka, a belga ardenneki füstölt sonka és a vesztfáliai boróka fölött füstölt sonka. Az Egyesült Államokban minden állam saját, jellegzetes sonkát készít, ami lehet füstölt és füstölés nélkül készített is. Kína leghíresebb sonkája a füstölés nélkül készített csinhuai sonka. A sonka más húsételeknek is része lehet, így például a Spam löncshús is tartalmaz sonkát.

Figyeljünk, hogy a zsír ne zárja el a gyors lehülés lehetőségét! Sonkakrémek Sonkakrémes melegszendvics 10 dkg főtt füstölt sonkához végy 5 dkg reszelt sajtot, 10 dkg juhtúrót, 2 evőkanálnyi tejfölt és 1 gerezd fokhagymát. A sonkát (kétszer) daráld le, s dolgoz össze a tejföllel, a túróval és a zúzott fokhagymával. Ízesítsd fehérborssal és - szükség esetén - sóval is. A masszát kend kenyérre, a tetejét szórd meg reszelt sajttal, s tedd forró sütőbe annyi időre, hogy a sajt jól ráolvadjon. Sonkakrém 1. 30 dkg sonkát alaposan megtisztítunk minden zsírtól és többször átdaráljuk. Puha vajjal, 15 dkg hideg besamellel, sóval, borssal és Piros Arannyal alaposan kikeverjük. Kenyérben sült sonka Hozzávalók (8 személyre): 1, 2 kg füstölt kicsontozott sonka, só, 30 dkg burgonya, 1 kk. cukor, 5 dkg élesztő, 70 dkg finomliszt, 1 kk őrölt köménymag, 4 ek. olaj A sonkát előző nap 6-8 órára hideg vízbe áztatjuk, aztán alaposan megmossuk, bő vízben feltesszük főni és félig lefedve, lassú, gyöngyöző forralással vajpuhára főzzük (2-3 óra a sonkától függően).

Nálunk legalábbis mindig rengeteg maradék van húsvét után. Úgy bevásárolok, mintha egy egész éhező falut kellene ellátnom ebben a pár napban, aztán döbbenek rá – minden évben –, hogy a gyerekeim annyira nincsenek oda meg vissza a sonkáért, tojásért és nekik a húsvét maximum a csokiról szól. Talán még a frissen sült kalács izgatja őket két napig, de utána már azt sem kérnek reggelire. Így aztán évente egyszer rájövök, hogy teljesen feleslegesen készítek annyi mindent a húsvéti asztalra, majd egy év alatt el is felejtem, és kezdem elölről az egészet. Annyi haszna van azért, hogy már megtanultam, mihez kezdjek a maradékokkal. A sok tojásból evidens, hogy tojáskrémet készítsünk, currysen például nálunk a család nagy kedvence pirítóson, nem is kell hozzá húsvét, hogy az asztalra kerüljön belőle. Currys tojáskrém Hozzávalók: 6 kemény tojás 10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj 1 ek. mustár só, bors 1 ek. tejföl 1 mk. curry egy fej vöröshagyma reszelve Elkészítés: Botturmixszal szoktam összedolgozni a hozzávalókat, sűrű kóstolgatás közben.

  1. Szeged kabay patika tape
  2. Ingyenes alkalmazások letöltése
  3. Eon mérőállás bejelentés debrecen
  4. Tchibo utántölthető kapszula online
  5. Csillogó menyasszonyi ruha lyrics
July 3, 2022, 6:40 pm

Sitemap | atomistic.news, 2024